Wij stellen voor: Prison Law

Het team van Justice for Johan doet er nog steeds alles aan om Johan en Tukta naar Nederland te krijgen. Hierin worden zij ondersteund door een aantal advocaten. Een van deze advocaten is Rachel Imamkhan, advocate van de Stichting Prison Law.

Waar staat de stichting Prison Law eigenlijk voor? “PrisonLAW is een onafhankelijke juridische organisatie die zich richt op Nederlandse gedetineerden in het buitenland. PrisonLAW heeft als doel het verschaffen van juridische informatie en het bestrijden van mensenrechtenschendingen. Kortom: PrisonLAW streeft naar een nieuwe kans voor rechtvaardigheid.”

Omdat mevrouw Imamkhan gespecialiseerd is in het terughalen van Nederlanders in gevangenschap in het buitenland staat zij Johan bij. Misschien wel de bekendste zaak van Prison Law de afgelopen jaren is de zaak van Romano van der Dussen. Hij zat maar liefst 10 jaar onschuldig vast voordat hij dankzij de hulp van Prison Law weer van zijn vrijheid kon genieten.

Wil je meer weten over de stichting Prison Law? Kijk anders eens op hun site. U kunt ook doneren aan de stichting of aan gedetineerden die de stichting bijstaat. Ga naar de site www.geef.nl en druk op de link van Prison Law.

 

This post was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *