Tukta

Johan en Tukta 4Niet alleen Johan heeft te lijden onder de uitgesproken straffen, ook zijn Thaise vrouw Tukta heeft het zwaar in de Thaise gevangenis.  Zij is veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf.

Johan en Tukta kenden elkaar al een zeer geruime periode voor zij in 2005 besloten samen te gaan wonen. Tukta is 35 jaar oud en geboren en getogen in Khon Kaen, Isaan, Thailand. Na het afronden van haar middelbare school heeft zij een bachelor Business Administration studie afgerond. Tukta heeft één kind uit een eerdere relatie en één kind samen met Johan. Johan’s familie in Thailand zorgt momenteel voor beide kinderen.

Waarom zit Tukta vast?

Hoewel de Thaise onroerend goed wetgeving overeenkomt met wet- en regelgeving in veel West-Europese landen, is aankoop van onroerend goed in Thailand door buitenlanders een gecompliceerde aangelegenheid. Dit komt met name doordat de Thaise overheid buitenlanders verbiedt onroerend goed en land op eigen naam te laten registreren.

Zodoende stonden de eigendommen waarin Johan investeerde op naam van zijn vrouw Tukta. Volgens de Thaise rechter heeft Tukta zich daarom ook schuldig gemaakt aan het witwassen van geld afkomstig uit de in Nederland gedoogde coffeeshops. De Thaise Rechter heeft ook in de veroordeling van Tukta bepaald dat er in Thailand, het Nederlandse legaal verdiende geld, witgewassen is. Dit zonder dat er ook maar één Nederlands misdrijf aan ten grond slag ligt.

Tukta rechtbank

Een brief aan Tukta schrijven? Dat kan hier.