Kamervragen december 2017 Vera Bergkamp (D66)

Kamervragen december 2017 Vera Bergkamp (D66)

In het verleden stelde Vera Bergkamp (D66) al behoorlijk wat Kamervragen aan de ministeries. Zeg maar vijf (!) rondes. Ook vroeg zij zich af hoe het nou komt dat een voormalig coffeeshopeigenaar met de Nederlandse nationaliteit in Thailand veroordeelt kon worden voor iets wat in Nederland plaats heeft gevonden.

Tot op de dag van vandaag is er nog een hoop niet duidelijk in deze zaak. Daarom laat mevrouw Bergkamp het er niet bij zitten. De gepassioneerde politici stelde daarom een ronde nieuwe Kamervragen:

Schriftelijke vragen van het lid Bergkamp (D66) over het bericht ‘Komt Johan van Laarhoven in 2018 naar Nederland?’.

 1. Wat is uw reactie op het artikel: https://www.softsecrets.com/nl/nieuws/binnenland/komt-johan-van-laarhoven-in-2018-naar-nederland/?
 2. Deelt u de mening dat het feit dat het Thaise OM heeft aangegeven in cassatie te gaan in de zaak tegen Johan van Laarhoven, een (diplomatieke) voorbereiding niet in de weg staat? Zo nee, waarom niet? Zo ja, bent u bereid de WOTS alvast voor te bereiden?
 3. Deelt u de mening dat het belangrijk is dat Johan van Laarhoven aanwezig is bij de rechtszaak die tegen hem loopt in Nederland? Zo nee, waarom niet? Zo ja, bent u bereid via diplomatiek contact te bespoedigen dat het cassatieberoep alsnog wordt ingetrokken?
 4. Kunt u reflecteren op andere mogelijkheden voor overbrenging van Johan van Laarhoven, zoals een bilaterale overeenkomst tussen Nederland en Thailand of een uitleveringsverzoek? Kunt u per optie aangeven waarom deze al dan niet ingezet wordt?
Nieuwe kamervragen Vera Bergkamp December 2017

Vragen over Johan van Laarhoven

This post was written by

2 reacties on "Kamervragen december 2017 Vera Bergkamp (D66)"

 • Toine Beukering says

  Goed hoor van deze mevrouw, niet opgeven, gerechtigheid moet!!

 • Ruud says

  Het duurt wel heel lang voordat het kwartje valt dat de overheid hierin verwijtbaar gedrag heeft vertoond.
  Misschien moet een rechter over dit handelen een oordeel gaan vellen?
  Een fonds oprichten om de overheid ter verantwoording te roepen door een rechter hierover te laten oordelen. Degene die hiervoor verantwoordelijk is zal zich hiervoor moeten verantwoorden.
  Wel fijn om te lezen dat er poltici zijn die ons op de juiste manier vertegenwoordigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *