Crimefighter Lucas van Delft na jarenlange schorsing weer actief als officier van justitie

Crimefighter Lucas van Delft na jarenlange schorsing weer actief als officier van justitie

BREDA/TILBURG De in 2015 geschorste Lucas van Delft blijft officier van justitie. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag laten weten aan deze krant. Het College van procureurs-generaal heeft besloten om Van Delft bij het Arrondissementsparket in Rotterdam te plaatsen.

Van Delft was tot 2015 werkzaam bij het parket Zeeland-West-Brabant, maar hij werd overgeplaatst nadat eind 2015 een anonieme melding binnenkwam dat iemand het op zijn leven had voorzien.

Zelf melding gedaan
Nadat duidelijk werd dat Van Delft waarschijnlijk zelf de melding had gedaan, is een strafrechtelijk onderzoek gestart en werd hij door het OM geschorst. Van Delft stond onder grote druk toen hij de bedreigingen doorgaf.

Gezien de omstandigheden heeft het landelijk parket de zaak geseponeerd. Bij dat besluit is meegewogen dat Van Delft door zijn werkgever, het OM, is gestraft. Hij werd twee jaar niet meer ingezet als officier van justitie. Ook werd hij teruggezet in salaris en heeft de aanklager spijt betuigd.

Loopbaan
Bij het parket Zeeland-West-Brabant werd Van Delft gezien als de grootste crimefighter. Deze krant schreef een achtergrondverhaal over zijn loopbaan.

Door: Sebastiaan Quekel, brabantsdagblad.nl op 19-03-2018

This post was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *