Filemon bezorgt handtekeningen in Den Haag

Filemon bezorgt handtekeningen in Den Haag

Filemon Wesselink leverde dinsdagmiddag ruim 23.000 handtekeningen af in de Tweede Kamer als steun in de rug voor ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die in Thailand gevangen zit. D66-Kamerlid Vera Bergkamp nam de doosjes met handtekeningen in ontvangst.

De actie is een initiatief van de groep Justice for Johan, die hiermee de druk wil opvoeren om Van Laarhoven naar Nederland te halen. Volgens Wesselink is de veroordeling van Van Laarhoven tot 103 jaar cel een gruwelijke uitwas van het “hypocriete Nederlandse gedoogbeleid”. Van Laarhoven kreeg straf voor het witwassen van geld dat hij in Nederland legaal verdiende.

”Denkt u dat dit een stok achter de deur is om het onderwerp in de Tweede Kamer behandeld te krijgen”, vroeg Filemon aan Vera Bergkamp. Zij stelde meermaals Kamervragen over de situatie van Van Laarhoven. Ze riep de minister van Veiligheid en Justitie op zich in te spannen de oud-coffeeshophouder naar Nederland te halen. Ze gaf aan dat ook de petitie helpt om de minister te overtuigen.

Door: RTL Nieuws op 15 november 2016

This post was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *