Coffeeshopbaas Van Laarhoven hoopt dat nieuwe Thaise koning hem vrijlaat

Coffeeshopbaas Van Laarhoven hoopt dat nieuwe Thaise koning hem vrijlaat

TILBURG – Voormalig coffeeshopbaas Johan van Laarhoven, die vastzit in een Thaise cel, hoopt op gratie als de nieuwe koning Maha Vajiralongkorn later dit jaar wordt gekroond.

 

Zijn advocaat Sidney Smeets vertelde donderdag vanuit Bangkok dat de algemene verwachting is dat Vajiralongkorn gevangenen zal vrijlaten ter gelegenheid van zijn kroning. Van Laarhoven voldoet volgens zijn raadsman aan de basisvoorwaarden om in aanmerking te komen.

Straf onherroepelijk

Tilburger Van Laarhoven (57) zit sinds 2014 vast in Thailand. Hij is veroordeeld tot 75 jaar gevangenisstraf voor witwassen van geld dat hij met zijn coffeeshops in Tilburg en Den Bosch heeft verdiend. Twintig ervan moet hij uitzitten.

Om gratie te kunnen krijgen moet een straf onherroepelijk zijn en mag er geen andere strafzaak lopen. Smeets zegt dat de hoogte van de straf geen belemmering hoeft te zijn.

Een jaar geleden overleed de Thaise koning Bhumibol. Zijn crematie is op 26 oktober. De officiële kroning van zijn zoon wordt in de december verwacht.

Erbarmelijke omstandigheden

Zijn raadslieden proberen Van Laarhoven op verschillende manieren uit zijn erbarmelijke verblijf in de Thaise gevangenis te redden en naar Nederland te halen. In Nederland wacht hem nog een strafzaak wegens witwassen, oplichting, belastingfraude en valsheid in geschrifte.

Door: Sebastiaan/ANP, bd.nl op

This post was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *