Filemon Wesselink bezoekt Thaise gevangenis

Filemon Wesselink bezoekt Thaise gevangenis

Filemon Wesselink heeft dinsdagochtend in Thailand een bezoek gebracht aan Johan van Laarhoven. De Nederlandse oud-coffeeshophouder zit vast in Thailand, waar hij een straf van 103 jaar uitzit omdat hij in Nederland geld heeft verdiend met handel in cannabis.

Filemon trof Van Laarhoven in het gevangenisziekenhuis. De oud-coffeeshophouder verblijft daar tijdelijk vanwege zijn slechte gezondheid. Filemon: “Wat Johan vertelde over zijn cel, waar hij over een week weer naartoe moet, dat is echt verschrikkelijk. Er is geen fatsoenlijke wc. Hij slaapt op een betonnen vloer. Ik ben 37, als ik op beton zou liggen, zou ik na twee nachten al een hernia hebben. Johan is 56.”

De tv-presentator bezocht Van Laarhoven omdat hij erg is begaan met het lot van zijn landgenoot. In november leverde Filemon al ruim 23.000 handtekeningen af in de Tweede Kamer als steun in de rug voor ex-coffeeshophouder. Van Laarhoven had in Brabant vier coffeeshops, met alle benodigde vergunningen. Na zijn pensionering verhuisde hij naar Thailand, waar hij in 2014 naar aanleiding van een verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie werd aangehouden. Inmiddels zit hij al meer dan tweeënhalf jaar vast, onder erbarmelijke omstandigheden.

“Ik begrijp het gewoon niet”, zegt Wesselink, geschrokken en aangedaan door wat hij heeft gezien. Voor de Nederlandse regering heeft Wesselink een duidelijke boodschap: “Laat je onderdaan niet in de steek. Wat er ook gebeurt. In de situatie van Johan kan Nederland echt helpen, maar ik heb het gevoel dat de wil er niet is. Dat maakt het extra pijnlijk.”

Door: detelegraaf.nl op 21 maart 2017

This post was written by

1 reactie on "Filemon Wesselink bezoekt Thaise gevangenis"

  • G.T. says

    Het is een schande dat dit in nl kan! Dat we blijkbaar niks kunnen doen tegen deze regering mbt de hulp die zij zouden moeten geven aan Johan. Het feit dat ze niks doen doet me bijna denken dat ze hierdoor eigelijk al schuld bekenen. Door Johan daar te laten zitten blijft het OM en de schuldigen binnen de regering hier buiten schot. Maar dat hebben we al vaker gezien. Ministers die schandelijk hun boekje te buiten gaan treden af en krijgen ergens anders weer gewoon een mooie job. Binnen het OM houd men elkaar de handen boven het hoofd . De huidige minister van justitie ziet blijkbaar ook geen reden om wat te doen want volgens hem heeft het OM niks nieuw verteld hetgeen hem al bekent was. Blijkbaar ziet deze minister ook geen reden om zich eens in deze zaak te verdiepen. En blijkbaar komt hij hier gewoon mee weg! En niemand die iets doet in den haag! Tot hoelang blijven ze nog passief afwachten? Tot Johan overlijd in een vieze thaise cel?…….willen ze dat op hun geweten hebben of hebben deze personen geen geweten? En die leiden dan ons land! …te triest voor woorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *