Na de uitnodiging bleef het stil in de Grass Company

Na de uitnodiging bleef het stil in de Grass Company

Slechts één persoon ‘van buiten’ kwam af op de uitnodiging van Frans van Laarhoven om de waarheid te horen over zijn broer Johan, de voormalige eigenaar van de Grass Company die vast zit in Thailand. 

Het personeel loopt rond in shirts met ‘Justice for Johan’ en het is mogelijk een handtekening te zetten onder een petitie om de zaak Van Laarhoven in de Tweede Kamer te agenderen. Aan tafel in de Grass Company zitten Frans van Laarhoven, oud-bokscoach Henny Mandemaker en huidig Grass Company-eigenaar Marco de Jong aan een watertje. Die laatste benadrukt dat zijn zaak aan de regels voldoet. hij laat producten zien: zakjes hasj en wiet, joints. Allemaal voorverpakt, met streepjescode. “Het gaat hier net als bij Albert Heijn. Alles wordt gescand en geregistreerd en daar betalen we netjes belasting over.”
Gast Peter Adams luistert aandachtig naar de verhalen van de drie. Over de erbarmelijke situatie waarin Johan van Laarhoven en zijn Thaise vrouw Tukta zitten. Over het Openbaar ministerie, die ‘keihard heeft lopen liegen’ om Van Laarhoven veroordeeld te krijgen. De afhankelijkheid van de Thaise overheid en het lopende onderzoek in Nederland. Het sterkt hem in zijn opvatting dat de overheid de plank misslaat. “Het punt is dat dit beleid kan leiden tot het lijden van zo’n man. Van Laarhoven wordt als zondebok gebruikt.”
Frans van Laarhoven had graag gezien dat ook de criticasters langskwamen. “Dat ze tenminste het fatsoen hebben hier te komen luisteren voordat ze een oordeel vellen.”

Door Jasper Harthoorn, Brabants Dagblad verschenen op 27 juni 2016.

This post was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *