Johan en Tukta twee jaar gedetineerd

Johan en Tukta twee jaar gedetineerd

Vandaag zitten Johan en Tukta al twee jaar, onder verschrikkelijke omstandigheden  gedetineerd te Bangkok. 750 dagen weg van hun kinderen en familie, 17.520 uur in een gevangenis vol met moordenaars, verkrachters en anders gespuis, waar ze de nachten door moeten brengen op een betonnen vloer als bed. Wij als Justice for Johan vragen ons dagelijks af waarom het zover moest komen?

Wie is er hoofdelijk verantwoordelijk voor deze schandalige zaak? Is het de doorgedraaide ex-officier van justitie van Delft die de liaison officier in Thailand een zeer belastende brief liet schrijven, of heeft deze man op eigen initiatief gehandeld? Een ding weten wij zeker en dat is dat Thailand absoluut niet op eigen initiatief heeft gehandeld.

Iets doet ons vermoeden dat het Openbaar Ministerie ook absoluut niet blij is met deze gehele zaak. Maar als dat zo is, waarom grijpen zij dan niet in? In de afgelopen twee jaar hebben zich in ieder geval genoeg momenten voor gedaan om als nog een halt toe te roepen aan dit onrecht!. Zo hadden de agenten die tégen Johan en Tukta getuigde in de rechtszaal in Bangkok tot orde geroepen kunnen worden. Minister van der Steur had bijvoorbeeld ook contact kunnen zoeken met zijn Thaise collega, en uit kunnen leggen dat dit allemaal niet de bedoeling is geweest.

Het tegenovergestelde blijkt waar, het Openbaar Ministerie in Nederland doet nog steeds of haar neus bloedt. Tevens schromen zij niet om door te gaan met waar zij gebleven zijn. En dat is doorgaan met leugens verkondigen en de familie van Laarhoven kapot proberen te maken op elk mogelijk niveau.

Politiek Nederland laat zien dat zij dit schandalig handelen van de Nederlandse overheid niet pikt. Onder aanvoering van D66 zijn er inmiddels al vijf rondes Kamervragen geweest, en de laatste ronde is maar liefst ondertekend door 9 (!) politieke partijen.

Zoals te verwachten heeft minister van der Steur de laatste ronde Kamervragen, wederom, niet op tijd beantwoord. Hij tilt de vragen doodleuk over het zomerreces van de tweede kamer heen. Zou hij iets te verbergen hebben dat hij deze vertragingstactiek toepast?

Maar niet alleen dankzij politiek Nederland is dit onderwerp nog steeds een zogenaamd ‘hot item’. Dankzij jullie, de Justice for Johan support, weten mensen van het bestaan van deze zaak af.

Daarom willen wij jullie uit naam van Johan en Tukta bedanken voor de vele brieven, kaarten, boeken en tijdschriften die jullie gestuurd hebben. Hier zijn ze erg blij mee en dit geeft hun enorm veel energie daar waar zij gedwongen moeten verblijven namelijk in de Hel van Bangkok.

Samen met jullie zorgen wij ervoor dat zowel Johan als Tukta, hopelijk op korte termijn, naar Nederland komen!

This post was written by

1 reactie on "Johan en Tukta twee jaar gedetineerd"

  • Pimo says

    Ard van der Steur is politiek gewoon niet bekwaam genoeg om dit op te lossen en probeerd daarom steeds passief en lafhartig om de zaak te rekken tot aan het hoger beroep – en misschien hoopt hij wel heimelijk dat Johan onder de omstandigheden bezwijkt – dan is alles mooi opgelost.
    Dat Tukta dan nog steeds onschuldig vast zit raakt hem waarschijnlijk niet – tis toch maar zo’n Thaise mop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *