‘Johan van Laarhoven krijgt in Breda geen eerlijk proces’, vindt advocaat

‘Johan van Laarhoven krijgt in Breda geen eerlijk proces’, vindt advocaat

TILBURG – Johan van Laarhoven krijgt ook in Nederland geen kans op een eerlijk proces. Dat vindt Sidney Smeets, één van de advocaten van de in Thailand gevangenzittende Tilburger. 

Justitie in Breda maakte dinsdagmorgen officieel bekend  dat het Van Laarhoven en drie andere medeverdachten (onder wie zijn broer Frans) dagvaardt voor belastingfraude, witwassen en valsheid in geschrifte.

De vier coffeeshops van The Grass Company hebben volgens justitie door de jaren heen zeker 25 miljoen euro te weinig belasting betaald.

ZIE OOK: ’25 miljoen euro witgewassen’, leiders The Grass Company voor rechter, onder wie broers Van Laarhoven

Bezwaar

Advocaat Smeets kondigt aan dat hij bezwaar gaat maken tegen de dagvaarding.  ,,Johan van Laarhoven zit in Thailand een straf uit die zijn weerga niet kent. Dat is de schuld van het Openbaar Ministerie in Breda. Formeel kan hij zijn dagvaarding niet eens in ontvangst nemen.”

Smeets gaat verder: ,,Hij is nooit gehoord in zijn eigen zaak, zijn advocaten mogen hem in Thailand niet bezoeken. Dat is allemaal in strijd met een eerlijk proces, want we kunnen zo geen verdediging voeren. Het had justitie gesierd als ze hadden gezegd: Van Laarhoven heeft al een draconisch hoge straf, we laten het er maar bij zitten.”

Justitie wil niet reageren op de verwijten van Smeets.

Door: René van der Lee, Brabants Dagblad op 4 juli 2017

This post was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *